Ilahduin juuri aamun lehteä lukiessani. Joku on löytänyt tyylin ytimen ja tehnyt siitä kirjan.

686172.jpg

Toden totta tässä WSOYn julkaisemassa Puhdas tyyli -kirjassa on kansi, jossa esitellään sivupöytä ilmeisesti olohuoneessa tai jossain muussa paraatipaikassa. Mitä pöydällä on? Hahaa, kolme komeaa kasaa lehtiä! Tällä logiikalla minun ei pitäisi kuin niputtaa lehdet,kirjat ja paperit selkeisiin kasoihin ja minulla olisi - aivan niin - puhdas tyyli. Ja oikeastaan, ollaksemme tarkkoja, noudatinkin puhdasta tyyliä jo työpöytäni siivoamisessa! Olen tyylitaituri.

Urakka etenee, mutta ennalta suunnittelemattomissa paikoissa. Siivosin eilen verannan kivilattian mäntysuovalla ja vedellä. Sillä myötäelin mieheni ja poikani talkoosouvia, jota he tekivät jalkapallojoukkueen nimiin paikallisella juhannusjuhlista toipuvalla törkyisällä leirintäalueella. Poika, 12, kertoi siivonneensa muun muassa kaikkia ihmisistä lähteneitä eritteitä. Selitys kouraisi karskia siivousmuijaa sen verran, että likaisen verannan puhdistus tuntui kermakakun palalta.

Illalla ompelin olohuoneen verhojen sivusaumat. Ylä- ja alasaumat odottavat vielä tekoa, sillä ne vaativat mittaamista ja muuta älyllistä toimintaa.

Täksi päiväksi piti olla vaatteiden poistoa - katsotaan mitä tapahtuu...