Projekti eteni tänään hieman. Vein aamulla poistetut kirjat, joita oli lopulta kolmisenkymmentä, antikvariaattiin. Olin jo etukäteen sopinut paikallisen hämyn divarimiehen kanssa, että hän huolii kirjat terminaalihoitoon. Vaikka kirjoilla ei ollut mitään taloudellista arvoa, en yksinkertaisesti voinut laittaa niitä jätepaperikeräykseen tai roskikseen. Humaani hämy lupasi antaa opuksille saattohoidot tyylillä ja pistää osan kiertoon jollekin turkulaiselle kirjatrokarille, joka ostaa säännöllisesti divarista laatikollisen kirjavanhuksia vitosella.

Harmillisinta on, ettei 30 kirjan poisto tehnyt kesää. Nyt sain lähinnä sijoitettua vaakasuoraan kirjojen päälle välivarastoidut teokset normaalisti hyllyille, mutta kirjakasoja on pitkin huussollia edelleen. Yritin sitkeästi jatkaa poistoja. Olenhan laittanut ensitavoitteekseni vähintään 40 kirjaa pois - kymmenen uupuu vielä. Seuraavien adjö-opusten plokkaaminen hyllystä olikin vaikeampaa kuin luulin. Yhden SKS:n perinnekirjan jo heitin jätepapereiden joukkoon, mutta pelastin sen minuutin kuluttua. Tulin nimittäin luuloon, että tarvitsen vielä joskus Edwin Linkomiehen sykähdyttävää Kalevala-esseetä. Ja me kaikki tiedämme, etten sitä tule koskaan näillä silmillä lukemaan...

Putsasin työhuoneeni rojuja tänään toista tuntia, mutta jälki on vielä sellaista, etten valitettavasti voi sitä vielä kuvin dokumentoida. Näkymä on edelleen kuin pommitusten jäljiltä.